BURSA / YENİSEHİR - Yenişehir Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Yenişehir Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

SUBAŞI MAH. SUBAŞI SK. NO 34 YENİŞEHİR / BURSA
Vizyon
Engelli bireylerin kişisel gelişimlerine sosyal, kültürel,sportif ve mesleki alanlarda katkı sağlamak, özbakım becerilerini kazanmış. bağımsız yaşam becerilerine sahip bireyler olarak topluma kazandırmaktır
Misyon
Öğrencilerimize Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve ilkeleri ile özel eğitim programı doğrultusunda eğitim-öğretim veren uygulamalı olarak öz bakım ve temel yaşam becerilerini gerçekleştirebilecek topluma faydalı ve toplum tarafından kabul gören bireyler yetiştiren bir okul olmaktır.
DERS BAŞLANGIÇ: 09.30 DERS BİTİŞ: 14.40
köy
İl merkezine uzaklık:52km İlçe merkezine uzaklık 5 km.
Proje Çalışmaları
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan ´BİZ DE VARIZ!´ Projesi.Özel gereksinimli bireylerin- öğrencilerin görünürlüğünü, bilinirliliğini arttırmak, farkındalık yaratmak. Özel çocuklarımıza yeni varoluş alanları açmak. Özel çocuklarımıza kendilerini gerçekleştirmeleri için fırsat oluşturmak. Bununla birlikte eğitimin kalitesinin yükseltilmesi için öğretmen yeterliliğinin arttırılması ve öğretmenin özel eğitime bakış açısında farkındalık oluşturulması. Eğitim sürecinin okul ortamı dışında da nitelikli ve sürekli bir şekilde ilerlemesini sağlamak amacıyla velileri de sürecin içine katarak sanat, eğitim ve sporun bir bütün olarak ele alındığı bir yaklaşım oluşturmak.
Diğer Hususlar
Okulumuz 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında eğitim öğretim gaaliyetlerine başlamıştır.